Festpavlova

Bak en stor flott pavlova til festdagen. Bunnen kan med fordel lages en dag i forkant og pyntes rett før gjestene ankommer. 

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 16 stk
6 stk eggehvite
1 ½ ts eddik, 7 %
340 g sukker
1 ½ ss maisstivelse (maizena)
2 ts vaniljesukker
Topping:
5 dl kremfløte
4 ss sukker
1 pk ferdig vaniljekrem
1 kg friske bær

Fremgangsmåte

Marengsbunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Tegn et rektangel på ca 22 x 32 på et bakepapir med påtegnet side ned på bakeplaten.
  3. Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
  4. Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor rektangelet.
  5. Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 50 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
  6. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

    Kakefyll:

  7. Visp kremfløte og sukker til en luftig krem. 
  8. Bland fløtekremen med vaniljekrem (du kan også bruke romkrem hvis du liker det bedre). 
  9. Hell kremen på marengsbunnen rett før servering og pynt rikelig med friske bær.
    Kokkens tipsSkal du ha mange gjester kan bunnen med fordel dobles og lages som to bunner. Ved montering legges et lag med bær og krem mellom bunnene i tillegg til toppingen.