Bananmuffins med sjokoladebiter

Gode og saftige muffins med søt banan og hakket sjokolade.
Muffins med eple og kanel Gulrotkakemuffins
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
125 g meierismør
2 stk egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 stk banan
100 g mørk sjokolade, 70% kakao

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smelt smøret og avkjøl det. 
  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
  4. Mos banan godt med en gaffel og grovhakk sjokoladen.
  5. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør inn i eggedosisen, sammen med moste bananer og hakket sjokolade. 
  6. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek de midt i ovnen i 25 minutter. 
    Kokkens tipsGodt modne, brune bananer er ypperlig til å bruke i kaker og bakst. Jo brunere bananen er, jo søtere er de.