Mandelkake

Deilig mandelkake som passer til enhver anledning. 

Krydderkake med honning Enkel kokos- og kanelkake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
Kakebunn:
400 g sukker
350 g smør
4 stk egg
1 dl melk
1 ts mandeldråper
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 g hakket mørk sjokolade, 52 % kakao
50 g hakkede mandler
Glasur:
3 dl seterrømme eller kesam original
50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Rør sukker og smør hvitt og porøst.
  2. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  3. Tilsett melken i røren vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker.
  4. Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca. 25 x 35).
  5. Strø hakket sjokolade og mandler på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.

    Glasur:

  6. Smør seterrømmen på kaken.
  7. Smelt sjokoladen og ha den på kaken i en tynn stråle.