Mandelkake

By familie og gjester på en deilig mandelkake toppet med luftig søt krem eller litt syrlig kvarg.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
Kakebunn:
400 g sukker
350 g smør
4 stk egg
1 dl melk
1 ts mandeldråper
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 g hakket mørk sjokolade, 52 % kakao
50 g hakkede mandler
Glasur:
3 dl kremfløte eller kvarg med smak

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Rør sukker og smør hvitt og porøst.
  2. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  3. Tilsett melken og hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker.
  4. Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca. 25 x 35).
  5. Strø hakket sjokolade og mandler på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
  6. Serveres med pisket kremfløte eller med kvarg.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.