Appelsinkake med ostekrem

En enkel og frisk kake med appelsin og ost - til enhver anledning.

Bestemors eplekake Fyrstekake med rabarbra
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Kakebunn:
4 stk egg
150 g sukker
½ stk appelsin (saft og skall)
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
75 g meierismør
Ostekrem:
125 g kremost naturell
2 ss sukker
½ stk appelsin (saft og skall)

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Smelt smøret og sett det til avkjøling.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  3. Riv av skallet (kun det oransje) og svis ut saften av en halv appelsin.
  4. Tilsett appelsinsaft og -skall, mel blandet med bakepulver og avkjølt smør.
  5. Hell røren i smurt langpanne f.eks. en firkantet kakeform ca. 30x40 cm (til en kake på 10 porsjoner). Stek den pent gyllen i stekeovnen ved 200 °C, 10-15 minutter.
  6. Hvelv kaken på melstrødd håndkle eller papir. Avkjøl og del tvers over i to like biter.

    Ostekrem:

  7. Riv av skallet (kun det oransje) og svis ut saften av en halv appelsin.
  8. Bland sammen ost, appelsinskall og sukker.
  9. Rør inn appelsinsaft til kremen er passe tykk. 
  10. Smør kremen på den ene kakedelen og legg den andre over. Dryss på melis og skjær i jevne firkanter.