Fyrstekake med rabarbra

Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak, men blir brukt som en frukt? Den er frisk og syrlig i smak og passer utmerket som fyll i blant annet kaker, slik som i denne oppskriften.

Appelsinkake med ostekrem Rabarbramuffins
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
Deig:
250 g smør , romtemperert
125 g sukker
1 stk eggeplomme
1 stk egg
375 g hvetemel
Fyll:
4 dl tykt rabarbrasyltetøy
1 dl mandler eller nøtter

Fremgangsmåte

Deig:

  1. Forvarm stekeovnene til 180 ºC.
  2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, eggeplomme og hvetemel og arbeid deigen forsiktig sammen.
  3. Trykk deigen jevnt utover bunnen og 1 til 2 cm oppover kantene på en bakepapirkledd springform (22 cm i diameter).

    Fyll:

  4. Dekk bunnen med rabarbrasyltetøy opp til kanten.
  5. Strø over hakkete mandler eller nøtter.
  6. Stek kaken midt i ovnen i 40–45 minutter.