Trenøttskake

Denne kaken er midt i blinken om du vil bruke de gjenværende julenøttene til noe nyttig.

Torils eplekake i langpanne Sviskekake
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

200 g blanding av eple , druer eller annen frukt
125 g tørket aprikos
125 g svisker
375 g rosiner
3 dl appelsinjuice , eller halvparten konjakk og halvparten sherry
125 g meierismør
125 g brunt sukker
4 stk egg
1 dl varmt vann
½ dl honning
4 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
½ ts malt ingefær
½ ts malt allehånde
1 ss kakaopulver
300 g valnøttkjerner , mandler og hasselnøtter
1 ss pulverkaffe

Fremgangsmåte

  1. Legg oppskåret frukt og rosiner i appelsinjuice (evt i sherry og konjakk). Dekk til og la det stå natten over.
  2. Legg bakepapir i bunnen av tre former x 1 liter (tilpass etter antall porsjoner).
  3. Rør smør og sukker godt. Tilsett egg, vann, honning, mel, bakepulver, krydder, kakao- og kaffepulver. Bland i all frukten og grovhakkede nøtter. Hell røren i formene og stek kakene i ovnen på 150 °C i ca. 2 timer.
  4. Avkjøl kakene i formene, godt tildekket. Ta dem forsiktig ut av formene og pakk dem lufttett.
  5. Kakene holder i ca 3 måneder uten fryser.