Brunostboller

De små brunostbitene gir bollene en spennende kontrast. Anbefales!
Eltefrie kanelsnurrer Müsliscones
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
100 g smør
3 ½ dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
50 g tørrgjær
1 dl sukker
½ ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts bakepulver
1 l hvetemel
300 g brunost
1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken. La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
  2. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. 
  3. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok).
  4. Skjær brunosten i små terninger og vend de inn i deigen.
  5. La den heve til dobbel størrelse, ca 40 minutter.
  6. Ha deigen over på en melet flate og del den i 12 like store emner. Trill boller. Legg de på en stekeplate og etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter.
  7. Sett ovnen på 200 °C.
  8. Pensle bollene med egg og stek de midt i ovnen i ca 12-15 minutter. Avkjøl bollene på rist.