Deilige snurrer med ferske blåbær

Saftige blåbærsnurrer – perfekt i det norske bærsesongen!
Saftige boller med multebær Skoleboller med rips
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
1 dl helmelk
3 stk egg (1 egg til pensling)
15 g sukker
15 g gjær (1/3 pose tørrgjær)
300 g hvetemel
100 g siktet speltmel
50 g maisstivelse (maizena)
1 ts salt
100 g smør (romtemperert)
FYLL:
100 g blåbær (eller blåbærsyltetøy)
100 g smør (romtemperert)
100 g sukker
MELISGLASUR:
100 g melis
2 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til ca 37 grader.
  2. Smuldre gjæren og rør den ut i melken.
  3. Ha melkeblandingen i en bakebolle og bland inn sukker og egg.
  4. Tilsett de andre ingrediensene unntatt smør i bakebollen og elt sammen til en smidig deig i ca 10 minutter.
  5. Tilsett smøret og elt deigen ca 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
  6. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
    Kokkens tipsHer kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  7. Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk.
  8. Fordel romtemperert smør utover deigrektangelet og strø over sukker og blåbær.
  9. Rull deigen samme fra den ene langsiden.
  10. Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med plastfolie, og la dem etterheve ca. 45 minutter.
  11. Pensle snurrene med egg før de settes i stekeovnen. Snurrene stekes i forvarmet ovn ved 200 °C ca 12 - 15 minutter.
  12. Avkjøl snurrene på rist.
  13. Rør melisglasuren jevn og glatt, og ha denne over snurrene når de er avkjølt.