Kanelboller grunnoppskrift

Kanelboller eller kanelsnurrer – kjært barn har mange navn. En ting er sikkert: Nystekte kanelboller er noe av det beste som finnes.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 20 stk
800 g hvetemel
1 pk tørrgjær
2 dl sukker
1 ts malt kardemomme
5 dl melk
150 g smør
Fyll:
100 g smør (romtemperert)
1 dl sukker
3 ss malt kanel
1 stk egg (til pensling)
perlesukker eller melis

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme i en bakebolle.
  2. Varm opp melken til ca 37 °C og rør den deretter inn i melblandingen.
  3. Tilsett smør i terninger og elt til du får en smidig deig, ca 10-15 minutter.
  4. La deigen heve til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i to og kjevle ut til to rektangler, ca 1 cm tykke. Smør på romtemperert smør og strø over sukker og kanel. Brett den ene delen på langsiden inn mot midten, og brett deretter den andre delen over. Kjevle deigen litt før du deler den i strimler, ca 2 cm bredde. Tvinn strimlene og slå deretter en knute. Gjenta med leiv to.
  6. Dekk til og etterhev bollene i 30 minutter. Pensle deretter med egg og strø over perlesukker.
  7. Stekes i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter eller til bollene er gylne.
  8. Avkjøl på rist.
    Kokkens tipsDersom du ikke har perlesukker kan du strø melis over når bollene er avkjølt.