Krydret yoghurtbrød

Duften av nybakt brød kaller på minnene. Dette krydrede yoghurtbrødet er sunt og godt og smaker fortreffelig med en osteskive på eller som tilbehør til supper eller andre middagsretter.

Fastelavnsboller med innbakt fyll Briochebrød
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 2 stk
1 kg grovbakstmel
1 pk gjær
3 dl melk
3 ½ dl matyoghurt (eller naturell yoghurt)
50 g smør
2 ss tørket timian
2 ss tørket basilikum

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og ha i melk og matyoghurt. Varm opp til 37 ºC.
  2. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett litt av den lunkne melkeblandingen.
  3. Bland mel og krydder og tilsett deretter melkeblandigen. Elt godt med kjøkkenmaskin eller for hånd. Tilsett litt hvetemel mot slutten av eltingen hvis deigen er for løs.
  4. Hev deigen i 30 minutter og del den så i to emner som formes til to runde brød.
  5. Brødene etterheves til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Snitt et kryss på toppen av brødene med en skarp kniv og stek brødene nesten nederst i ovnen ved 200 ºC i 35-40 minutter.
Kokkens tips

Du kan også bruke ferdig grovbrødblanding, men bytt da ut væskemengden på pakken med oppgitt mengde melk og matyoghurt (som er fingervarmt), og tilsett smeltet smør.