Ostekringler

Ost gjør disse kringlene ekstra gode og de kan spises til salat, suppe eller gryte. De er også perfekte som en overraskelse i matpakken.

Brød med rotfrukter Boller med appelsinmarmelade
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 15 stk
2 ss smør
25 g gjær
1 ts salt
1 stk egg
4 dl sammalt hvete, fin
6 dl hvetemel
4 dl syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
100 g gulost
syrnet melk (f. eks. kulturmelk) til pensling
hakkede solsikkefrø

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett salt, ost, egg, grovt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Dekk deigen til med plast og etterhev i ca. 40 minutter på et lunt sted.
  3. Elt deigen på et melet bakebord. Trill til pølser og del i 15 like store biter. Trill hver bit til en pølse som formes til en kringle. Legg på bakepapir på stekeplate og etterhev i omlag 30 minutter.
  4. Pensle med mel og dryss på hakkede solsikkefrø. Stek kringlene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist.

Kokkens tips

Du kan bytte ut solsikkefrøene med karve, valmue- eller sesamfrø.