Pizzahorn

Bak noen smakfulle horn med skinke og pepperoni. Disse er perfekte i matpakken eller til et lite måltid etter skoletid. 

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 24 stk
½ pk gjær
5 dl lettmelk
½ dl rapsolje
2 ts salt
120 g sammalt hvete, fin
1 l hvetemel
Fyll 1:
2 dl tacosaus
100 g kokt skinke
200 g revet gulost
3 ss tørket oregano
Fyll 2:
2 dl pizzasaus
100 g pepperonipølse
1 stk rød paprika
150 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt av melken over gjæren og rør til den er oppløst.
  2. Tilsett resten av melken, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig i kjøkkenmaskin eller for hånd, til deigen slipper bakebollen.
    Ernæringsrådgiverens tipsØnsker du en enda grovere variant, kan du redusere noe av hvetemelet og erstatte det med samme mengde sammalt mel.
  3. Dryss litt mel over, dekk med plast og hev i ca. 1 time.
  4. Strø litt mel på bordet og elt deigen lett sammen før du deler den i to. Kjevle de to deigene ut til rektangel. Maks bredde 15 cm.
  5. Fordel fyllet utover deigene og skjær ut trekanter og rull hver trekant sammen fra den bredeste siden og form horn som legges på en bakepapirkledd bakeplate med skjøten ned.  
    Kokkens tips

    Fyllet kan du lage av akkurat de ingrediensene du liker best. Kanskje du har noen påleggsrester eller middagsrester? Eller noen grønnsaker som begynner å bli slitne? Bruk det i hornene, og du slipper å kaste mat.

  6. Sett ovnene på 200 °C. La hornene etterheve i ca ca 20 – 30 minutter
  7. Stek hornene midt i ovene i ca 15 – 20 minutter.
3 om dagen-tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til pizzahornene så får du i deg 1 av 3 om dagen.