Saftige boller med multebær

Deilige multebærboller som holder seg lenge – prøv denne oppskriften med skandinavisk særpreg!
Saftige berlinerboller med lune bringebær Deilige snurrer med ferske blåbær
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
1 dl helmelk
3 stk egg (1 egg til pensling)
15 g sukker
15 g gjær (1/3 pose tørrgjær)
300 g hvetemel
100 g siktet speltmel
50 g maisstivelse (maizena)
1 ts salt
100 g smør , romtemperert
100 g multer

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til ca. 37 grader.
  2. Smuldre gjæren og rør den ut i melken.
  3. Ha melkeblandingen i en bakebolle og bland inn sukker og egg.
  4. Tilsett de andre ingrediensene unntatt smør og elt sammen til en smidig deig i ca. 10 minutter.
  5. Tilsett smøret og elt deigen i ca. 10 minutter til slik at smøret er eltet godt inn.
    Kokkens tipsHer kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  6. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. 45 minutter.
  7. Ha deigen på melet kjøkkenbenken og elt inn multebær.
    Kokkens tipsDu kan lage mange varianter av boller med denne oppskriften. Hvilket fyll du ønsker å ha i bollene er det bare fantasien som setter en begrensing for.
  8. Del deigen i 24 små biter, og rull dem til boller. Legg bollene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la bollene etterheve i ca. 45 minutter.
  9. Bollene pensles med pisket egg, og stekes i forvarmet ovn ved 185 °C i ca. 15 minutter.
  10. Avkjøl bollene på rist.