Skoleboller

Ingen ting smaker vel bedre enn nystekte skoleboller, nam! 

Kanelsnurrer Pizzahorn
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 20 stk
120 g smør
5 dl helmelk
1 pk gjær
1 dl sukker
½ ts salt
1 ts malt kardemomme
800 g hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll og glasur:
1 pk ferdig vaniljekrem
2 dl melis
1 ss vann
2 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
  2. La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
  3. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  4. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
  5. La deigen heve til dobbelt størrelse. Ca 40 minutter. 
  6. Ha deigen på en melet overflate og del den i 20 – 22 like store emner. 
  7. Trill emnene til boller og trykk eller kjevle de litt flate. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir. 
  8. Dekk bollene med plast og la de etterheve i ca 30 minutter.
  9. Trykk ned en fordypning på midten og legg en god skje med vaniljekrem i hver fordypning (bruk gjerne en sprøytepose til denne jobben). 
  10. Pensle skolebrødene med sammenvispet egg og stek de i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 12 - 15 minutter. 
  11. Rør sammen melis og litt vann til en tykk melisglasur. Smør melisglasuren på bollene og dypp de i kokos.