Urtebaguetter

 Disse urtebaguettene passer til alle anledninger og er et naturlig følge til festbufféen.

Kringle med makronfyll Sukkerboller
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 2 stk
5 dl lettmelk
50 g gjær
50 g smør
2 ts salt
2 ss sukker
1 dl solsikkekjerner
14 dl hvetemel
1 stk egg
1 dl frisk kruspersille , finhakket
1 ss flaksalt
1 dl gressløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til 37 °C. Rør ut gjæren i den lunkne melken.
  2. Smelt smør og tilsett det sammen med salt, sukker, hakkede urter og solsikkekjerner.
  3. Tilsett nesten alt melet og arbeid med deigen til den kjennes smidig og glatt. Heves til dobbelt størrelse.
  4. Del deigen i to emner og del også disse i to. Trill hver del til to lange pølser og tvinn dem sammen på langs. Legges på bakeplate og etterheves i 30 minutter.
  5. Pensle baguettene med egg og dryss over havsalt før de stekes midt i ovnen ved 220 °C i 30 - 40 minutter.