Urtebrød

Disse urtebrødene er ypperlige som tilbehør til for eksempel salat eller suppe

Bladet kuvertbrød Totenkringler
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 2 stk
50 g gjær
5 dl lettmelk
3 dl cottage cheese eller kvarg
½ dl rapsolje
1 ts salt
6 dl sammalt hvete, grov
1 l hvetemel
½ dl frisk kruspersille
½ dl frisk dill
1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt over gjæren og rør til den er oppløst.
  2. Tilsett resten av melken, cottage cheese eller kvarg, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen og er smidig.
  3. Dryss litt mel over, dekk med plast og hev ca. 1 time.
  4. Ta deigen opp på melet bakebord. Finhakk krydderet. Elt deigen lett, tilsett krydderet, trill ut og form til 2-3 brød.
  5. Etterhev ca. 30 minutter. Pensle med egg og skjær et snitt på skrå med en skarp kniv. Stek brødene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.