Valnøttbrød

Saftig og godt valnøttbrød - til hverdag og fest. En oppskrift med syrnet melk og grovt mel som gjør brødet ekstra saftig.

Muffins med ost og grønnsaker En kurv med gjærbakst
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
5 dl kulturmelk
5 dl melk
50 g gjær
2 ts salt
1 ss mørk sirup
150 g sammalt hvete, grov
150 g sammalt rug, fin
1 kg hvetemel
200 g valnøttkjerner
1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Bland melk og kulturmelk, og varm opp til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av væsken. Rør i resten av melkeblandingen.
  2. Bland inn salt, sirup og grovt mel. Elt inn hvetemel til deigen såvidt slipper bollen. La den heve til dobbel størrelse. Grovhakk valnøtter og elt dem inn.
  3. Del deigen i tre deler og form dem til runde eller avlange brød. Etterhev brødene i ca. 30 minutter.
  4. Pensle med sammenvispet egg og stek brødene midt i stekeovnen ved 210 °C i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist.