Bærterte

En nydelig dessertkake som kan lages kjapt hvis du skulle ha behov for det.
Sachertorte Pai med jordbær og vaniljekrem
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

Paibunn:
150 g meierismør
45 g sukker
200 g hvetemel
1 stk eggeplomme
½ stk skal av sitron
Fyll:
2 dl ferdig vaniljekrem
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
500 g bringebær , blåbær, tyttebær, multer e.l
1 ts frisk sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte

Paibunn: 

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør, sukker og mel.
  3. Tilsett eggeplomme og sitronskall, og elt sammen til en smidig deig.
  4. Trykk deigen ut i en paiform (22 - 24 cm i diameter). Prikk den med en gaffel og stek den gyllen i stekeovnen i ca 15 minutter.

    Fyll:

  5. Pisk fløte og vaniljesukker til krem. 
  6. Bland sammen fløtekremen og vaniljekrem og dekk det avkjølte paiskallet med kremen.
  7. Dekk kremen med de bærene du ønsker. 
  8. Pynt med frisk sitronmelisse og server.