Pai med jordbær og vaniljekrem

Jordbær er noe vi alle forbinder med sommer. Her har vi satt sammen enkle ingredienser til en herlig fristelse i sommersolen.

Bærterte Frisk bærpai
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 12 stk
180 g hvetemel
50 g sukker
100 g meierismør
1 stk egg
1 ss vann
3 dl kremfløte
3 dl ferdig vaniljekrem
5 dl jordbær

Fremgangsmåte

  1. Ha hvetemel, sukker, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel), egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca. 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens.
  2. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer kaldt vann. Elt deigen godt og form den til en rund leiv. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
  3. Kjevle ut deigen og legg den i formen. Renskjær kanten. Prikk bunnen med en gaffel før du lar den hvile i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
  4. Stek paibunnen i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  5. Avkjøl paibunnen før den tas forsiktig ut av formen.
  6. Visp fløten til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Hell kremblandingen i paiskallet.
  7. Kutt jordbær i skiver og pynt paien.