Smuldrepai i porsjonsformer

Bær er herlig dessert. Disse er varme, under et lite lokk av smuldredeig. Herlig enkelt, og veldig godt.
Pai med kvarg Solbærterte
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
100 g dypfryst bærblanding
3 ss sukker
3 ss honning
100 g hvetemel
100 g malte mandler
100 g smør
100 g eller demerasukker melis
1 ss sitronskall

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 190 °C.
  2. Gi bærene et oppkok sammen med sukker og honning.
  3. Hell bærene over i en paiform, ca 24 cm i diameter, eller i små porsjonsformer.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen. Gjerne med en foodprosesor.
  5. Dryss deigen over bærene.
  6. Stek paien eller porsjonspaiene på et stekebrett midt i ovnen  i ca 15 minutter.
  7. La den stå og hvile i noen minutter før servering.
  8. Server paiene med god vaniljesaus, vaniljekvarg eller fløteis.