Appelsinsjokoladekake til jul

Her får du en oppskrift på en litt "utradisjonell" julekake. Bak den sammen med familie eller venner og lek dere med å pynte den.

Enkel sjokoladekake Valentinsjokoladekake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

revet skall av 2 stk appelsin
1 ss appelsinlikør (evt 4 ss appelsinsaft)
100 g meierismør
200 g mørk kokesjokolade
4 stk egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
50 g hakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  1. Bland appelsinskallet med likør (evt. appelsinsaft). La det koke inn.
  2. Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret. 
  3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis.
  4. Hakk valnøtter.
  5. Bland sammen den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene.
  6. Ha røren i smurt, strødd form på ca. 24 cm i diameter eller formet som et juletre (til en kake på 8 porsjoner). Stek den i ovnen på 175 °C i ca. 50 - 60 minutter.
  7. Avkjøles i formen.
  8. Legg kaken på fat og dryss over melis.

Kokkens tips

 I stedet for likør kan du bruke appelsinsaft. 1 ss likør = 4 ss appelsinsaft.