Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake er noe de fleste liker og den passer derfor utmerket til både store og små anledninger.

Tropisk Aroma Kvikk Lunsj-kake
middels
Passer til alle anledninger
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 24 stk
Kakebunn:
6 stk egg
6 dl sukker
450 g smør
2 dl melk
10 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
2 ss bakepulver
6 ss kakaopulver
Glasur:
125 g smør , romtemperert
250 g melis
2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe , utblandet

Fremgangsmåte

Kakebunn: 

  1. Sett ovnen på 175 ºC.
  2. Kle en stor langpanne (ca. 32 x 40 cm) med bakepapir. 
  3. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  4. Smelt smøret i en kjele og bland inn melken.
  5. Sikt de tørre ingrediensene sammen. 
  6. Bruk en slikkepott og vend inn smørblandingen og melblandingen vekselvis i eggedosisen. 
  7. Hell røren over i langpannen. 
  8. Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter.
    Kokkens tips

    For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig. 

    Glasur: 

  9. Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem.
  10. Når kaken er avkjølt, kan du smøre på glasuren og pynte etter ønske.
Kokkens tips

Visste du at rundt halvparten av oss helst drikker melk til sjokoladekake? Prøv et glass iskaldt melk til sjokoladekaken neste gang du skal bake.