Juleknekk

Lag juleknekk som kan gis bort i gave. Vi bruker ekte meierismør og fløte og får en smak av luksus. 

Strull Havrekjeks
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 20 stk
2 dl kremfløte
2 dl sukker
2 dl lys sirup
1 ss meierismør
3 ss kokosmasse eller hakkede nøtter

Fremgangsmåte

  1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele. La blandingen koke uten lokk på svak varme i ca. 1 time. Rør i blandingen under kokingen.
  2. Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge sjekker du temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 °C.
  3. Ellers kan du helle noen dråper knekk i en skål med kaldt vann. Hvis det går lett å forme en kule, er knekken klar.
  4. Tilsett smør og kokosmasse eller nøtter.
  5. Hell knekken straks i konfektskåler og la den stivne.