Kjeks med havregryn

Nydelige, litt sunnere kjeks som lages på null og niks.
Havremakroner Sjokoladekjeks
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 36 stk
6 dl havregryn
2 ½ dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
2 dl hvetemel (evt speltmel)
50 g smør
½ ts salt
1 ss honning
2 ts bakepulver
sjokolade, nøtter eller kanel

Fremgangsmåte

  1. Ha havregryn og melk i en bakebolle/miksmaster og rør det sammen. La blandingen svelle i ca 15 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C og legg bakepapir på to bakeplater. 
  3. Smelt smøret på middels varme og rør inn honningen. Bland så alle ingrediensene til en deig. 
  4. Det deigen i to og kjevle hver del til 1/4 cm tykkelse. Stikk ut runde kjeks med en kakeform eller ett glass (ca 7 cm i diameter). 
  5. Prikk kjeksene med en gaffel og stek dem til de er gyllenbrune, ca 15 minutter.
  6. Avkjøl kjeksene på rist og oppbevares i lufttett boks. 
    Kokkens tipsSmak til kjeksene med sjokolade og nøtter. Smelt kokesjokolade i vannbad og strø på hakkede nøtter. Her kan du velge den sjokoladen og de nøttene du liker best. Prøv også å blande litt kanel inn i røren, eller strø det på sjokoladen, nam.