Krumkaker

Krumkaker er kanskje en av de 7 slagene som bør være med i julebaksten. De er blant våre mest populære julekakene og serveres gjerne fyllte med litt multekrem.

Pepperkakehus Napoleonshatter
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 18 stk
2 stk egg
125 g sukker
90 g hvetemel
100 g potetmel
125 g smeltet smør
1 dl vann
½ krm mandeldråper (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Egg og sukker piskes til eggedosis.
  2. Sikt sammen det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Smelt smør og rør det inn. Tilsett nesten alt vannet og smak til med mandeldråper.
  4. La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap. Rør inn mer vann hvis røren er for tykk.
  5. Varm krumkakejernet. Jernet smøres til den første kaken - senere smøring er unødvendig på grunn av fettinnholdet i røren.
  6. Kakene stekes gylne og formes til kremmerhus ved hjelp av en krumkakepinne eller til skålform ved å legg kakene over en skål.
Kokkens tips

Til dessert er det fint å servere krumkaker formet som skåler med en kule is eller pisket krem og noen friske bær i.