Smultringer

Smultringer hører julen til, og er en av de syv slagene som hører julebaksten til. Se video av hvordan du lager perfekte smultringer.

Goro (Gode raad) Kanelpinner
vanskelig
En av de syv slagene til jul
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
3 stk egg
375 g sukker
3 dl seterrømme
2 dl matfløte
50 g smør
750 g hvetemel
½ ts malt kardemomme
2 ts hornsalt
1 kg smult til steking eller nøytral olje

Fremgangsmåte

En porsjon gir ca. 70 smultringer. 

  1. Visp egg og sukker godt sammen.
  2. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør.
  3. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen.
  4. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
  5. Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
    Kokkens tips

    De små sirklene som blir til overs når du har har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll dem gjerne ved å sprøyte inn litt syltetøy, og rull de i melis når de er ferdig stekt.

  6. Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 ºC. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.