Fløtekarameller

Mangler du julegave til en som har alt? Eller skulle du gitt en julehilsen til en kollega? Da er hjemmelagede karameller et must. Disse karamellene er enkle å lage, også smelter de i munnen. 

Vaffelkake
middels
Søte fristelser
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 50 stk
100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det småkoke under omrøring i 10-15 minutter. Koketiden er litt avhengig av koketopp og type kjele.  
  2. Når karamellmassen begynner å tykne, vil den få en lysebrun farge. Finn frem et termometer og følg med på temperaturen på karamellen. Den skal nå 118 °C før den er ferdig. 
    Kokkens tips

    Hvis du ikke har et steketermometer, kan du sjekke temperaturen med "karamelltesten". Ta litt karamellmasse på en skje og dypp massen i kaldt vann. Kan karamellmassen formes til en kule, er massen varm nok og karamellene ferdig.

  3. Hell den varme massen over i en teflonbelagt brødform eller en annen form som du dekker med bakepapir.
  4. La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.