Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Suksessterte

Suksessterte også kalt Kronprinsesse Sonjas kake, den nydelige nøttekaken med smørkrem.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kakebunn:
5 stk eggehvite
200 g melis
200 g mandler eller hasselnøtter
Smørkrem:
5 stk eggeplomme
1 dl kremfløte
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
150 g meierismør

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett melis litt etter litt, til massen blir blank og seig.
  2. Mal mandlene i en foodprosessor eller i mandelkvern. Bland mandlene forsiktig i marengsmassen.
  3. Ha massen i langpanne 25 x 35 cm, hvor bunnen er smurt med smør eller dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 minutter.

    Smørkrem:

  4. Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og varm opp over svak varme under omrøring til kremen når kokepunktet og tykner. Husk den må ikke koke, da kan den sprekke. 
  5. Trekk kjelen raskt til side og avkjøl kremen i kaldt vann.
  6. Visp inn romtemperert smør for hånd eller med en håndmikseren, til kremen blir luftig og lett. 
  7. Bre kremen jevnt utover toppen av kaken. Lag mønster i kremen med en gaffel eller et annet egnet redskap og pynt med revet sjokolade og mandelflak. Sett kaken til avkjøling i kjøleskap eller fryser, slik at kremen stivner.