Suksessterte
Suksessterte også kalt Kronprinsesse Sonjas kake, den nydelige nøttekaken med smørkrem.
Ingredienser:
24 porsjoner
- Kakebunn:
 - 5 stk Eggehvite
 - 200 g Melis
 - 200 g Mandler eller hasselnøtter
 - Smørkrem:
 - 5 stk Eggeplomme
 - 1 dl Kremfløte
 - 150 g Sukker
 - 2 ts Vaniljesukker
 - 150 g Meierismør
 
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett melis litt etter litt, til massen blir blank og seig.
 - Mal mandlene i en foodprosessor eller i mandelkvern. Bland mandlene forsiktig i marengsmassen.
 - Ha massen i langpanne 25 x 35 cm, hvor bunnen er smurt med smør eller dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 minutter. Smørkrem:
 - Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og varm opp over svak varme under omrøring til kremen når kokepunktet og tykner. Husk den må ikke koke, da kan den sprekke.
 - Trekk kjelen raskt til side og avkjøl kremen i kaldt vann.
 - Visp inn romtemperert smør for hånd eller med en håndmikseren, til kremen blir luftig og lett.
 - Bre kremen jevnt utover toppen av kaken. Lag mønster i kremen med en gaffel eller et annet egnet redskap og pynt med revet sjokolade og mandelflak. Sett kaken til avkjøling i kjøleskap eller fryser, slik at kremen stivner.
 
