Bløtkake med banan

Bløtkake med banan

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 12 stk.

  • Kakebunn:
  • 4 dl Hvetemel
  • 3 dl Sukker
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 0,5 ts Salt
  • 2 stk Banan
  • 2 stk Egg
  • 1,5 dl Lettmelk
  • 2 ss Sitronsaft
  • 50 g Smør
  • Fyll:
  • 300 g Tørket aprikos
  • 5 dl Vann
  • 3 dl Aprikossyltetøy
  • 6 dl Kremfløte
  • 4 stk Banan
  • Pynt:
  • 20 g Bringebær
  • 20 g Blåbær

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp 1/2 liter vann og hell det over oppkuttet aprikos. La det trekke til aprikosene blir myke. Kakebunn:
  2. Sett ovnen på 180 grader.
  3. Bland mel, sukker, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.
  4. Pisk egg, helmelk, sitronsaft og smeltet smør i en bolle. Mos bananene med en gaffel og til sett i eggeblandingen. Bland alt sammen.
  5. Ha deigen i en smurt springform (24 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til deigen ikke fester seg til en strikkepinne når du stikker den midt i kaken.
  6. La kaken avkjøles litt i formen, ta den ut av formen og la den avkjøles helt. Del den deretter forsiktig i tre bunner med en lang skarp kniv.Fyll:
  7. Smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste bunnen. Fordel 1/3 av aprikosene utover.
  8. Del bananene i skiver og fordel halve mengden utover kakebunnen.
  9. Visp kremfløten til luftig krem og smør 1/3 av kremen utover bunnen.
  10. Legg på bunn nummer to og gjenta punkt 7, 8 og 9. Legg på topplokket og smør på resten av kremen.
  11. Pynt så med aprikoser, bringebær og blåbær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.