charlotte russe

Charlotte Russe

Charlottekaker er blitt laget i flere hundre år og det finnes mange varianter av denne typen.

TidOver 60 min
AvansertAvansertAvansertAvansert

Ingredienser:

12 porsjoner

  • Rullekake:
  • 4 stk Egg
  • 120 g Sukker
  • 120 g Hvetemel
  • 0,5 ts Bakepulver
  • 2 ss Bringebærsyltetøy
  • Bavaroise:
  • 2,5 dl Melk
  • 2,5 dl Kremfløte
  • 100 g Sukker
  • 140 g Eggeplomme
  • 10 stk Gelatinplater
  • 1 stk Vaniljestang
  • 50 g Bringebær (kan sløyfes)
  • 4 dl Kremfløte ,pisket

Fremgangsmåte:

Rullekake:

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  3. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  4. Hell røren i en stor langpanne dekket med bakepapir.
  5. Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca 8 minutter.
  6. Hvelv kaken over på et matpapir/bakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken.  Kokkens tips:Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.
  7. Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene langkanten som blir den ytterste kanten i rullen. Rull kaken sammen på langs. Her er det viktig å arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle.
  8. Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.
  9. Skjær kaken i ca 1 cm tykke skiver.Bavaroise:
  10. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
  11. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene.
  12. Varm melk, fløte, sukker, eggeplommer og vaniljefrø.
  13. Tilsett gelatin og bringebær.
  14. Avkjøl til romtemperatur, og tilsett mykt pisket krem.Å sette sammen kaken:
  15. Dekk en liten kakeform eller en bolle med plastfolie. Rullekaken som er skåret i skiver legges i bunnen og opp langs sidene.
  16. Hell i bavaroise og la kaken stå kaldt til bavaroise er stiv.
  17. Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt den gjerne med frukt eller pisket kremfløte.

Kokkens tips:Charlotte Russe smaker best dersom den ikke fryses. Det er imidlertid ingenting i veien for å lage kaken en eller to dager før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.