Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Mandelbunn med jordbærkrem

Det kan være lurt å ha en mandelbunn liggende i fryseren og en pakke kremfløte i kjøleskapet, da er du alltid beredt hvis det skulle komme uanmeldt besøk.

enkel
Nydelig og lettvint kake
Lukk full skjerm

Ingredienser

Bunn:
200 g mandler
200 g melis
5 stk eggehvite
Fyll:
300 g dypfryste jordbær
3 dl kremfløte
4 ss sukker
50 g sjokolade

Fremgangsmåte

Bunn:

  1. Sett ovnen på 160 ºC.
  2. Mal mandlene og bland de med melis.
  3. Stivpisk eggehvite og skjær dem forsiktig inn i mandelblandingen.
  4. Kle en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir og hell røren over.
  5. Sett kaken i ovnen og stek den i 35 minutter.

Fyll: 

  1. Halvtin jordbærene (evt bruk friske bær) og del de i to. Visp fløten til luftig krem med sukker og vend inn jordbærene.
  2. Fordel kremen på toppen av kaken og pynt med raspet eller smeltet sjokolade.