Mandelbunn med jordbærkrem

Mandelbunn med jordbærkrem

Det kan være lurt å ha en mandelbunn liggende i fryseren og en pakke kremfløte i kjøleskapet, da er du alltid beredt hvis det skulle komme uanmeldt besøk.

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

12 porsjoner

  • Bunn:
  • 200 g Mandler
  • 200 g Melis
  • 5 stk Eggehvite
  • Fyll:
  • 300 g Dypfryste jordbær
  • 3 dl Kremfløte
  • 4 ss Sukker
  • 50 g Sjokolade

Fremgangsmåte:

Bunn:

  1. Sett ovnen på 160 ºC.
  2. Mal mandlene og bland de med melis.
  3. Stivpisk eggehvite og skjær dem forsiktig inn i mandelblandingen.
  4. Kle en kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir og hell røren over.
  5. Sett kaken i ovnen og stek den i 35 minutter.

Fyll:

  1. Halvtin jordbærene (evt bruk friske bær) og del de i to. Visp fløten til luftig krem med sukker og vend inn jordbærene.
  2. Fordel kremen på toppen av kaken og pynt med raspet eller smeltet sjokolade.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.