Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Pavlova - den beste 17. mai-kaken?

Kjempegod og stemningsfull pavlova til store og små festdager. Enklere å lage enn det ser ut.

Se flere deilige pavlova her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Marengsbunn:
4 stk eggehvite
225 g sukker
1 ts hvitvinseddik
1 ss maisstivelse (maizena)
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
Kakefyll:
5 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem
500 g friske bær
mynte og spiselige blomster (kan droppes)

Fremgangsmåte

Marengsbunn: 

  1. Sett stekeovnen på varmluft 200 °.
  2. Tegn opp to sirkler på 20 cm i diameter på bakepapir og legg det på to stekeplater.
  3. Visp eggehvitene til skum, og tilsett sukker gradvis. Visp til tykk og blank marengs.
  4. Tilsett maisstivelse, vaniljesukker og eddik, og bland raskt sammen.
  5. Fordel marengsen mellom de to brettene.
  6. Senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Bruk fremdeles varmluft. Stek brettene i ca 50 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
  7. Skru av ovnen, og la de avkjøles i ovnen.

    Kakefyll: 

  8. Visp kremfløten til luftig krem, og bland kremen med vaniljekrem.
  9. Legg en av bunnene på fat. Bre over halvparten av kremen og topp med bær. Legg deretter på den andre marengsbunnen, topp med resten av kremen og rikelig med bær.
  10. Dersom ønskelig; pynt med mynteblader og spiselige blomster.

 Se flere deilige pavlova her.