Verdens beste - Kvæfjordkake

Denne kaken begynte å bli kjent under tilnavnet "Verdens beste" allerede på 1960-tallet. Prøv den selv og se hva du synes!

Se flere deilige kremkaker her.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • Bunn:
  • 150 g Meierismør
  • 150 g Sukker
  • 6 stk Eggeplomme
  • 4 ss Melk
  • 150 g Hvetemel
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 2 ts Bakepulver
  • Marengs:
  • 5 stk Eggehvite
  • 180 g Sukker
  • 100 g Mandelflak , eller hakkede mandler
  • Fyll:
  • 2 dl Kremfløte
  • 2 ts Vaniljesukker
  • 5 dl Ferdig vaniljekrem eller romkrem

Fremgangsmåte:

Bunn:

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn eggeplommene og melk.
  3. Tilsett hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
  4. Dekk en langpannen med bakepapir og fordel deigen jevnt utover. Eller fordel deigen i to bakepapirkledde, eller godt smurte, springformer (24 cm i diameter).Marengs:
  5. Pisk eggehvitene nesten stive med en mikser og tilsett sukkeret i en tynn stråle under visping. Pisk til du får en stiv og blank marengs.
  6. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken/kakene midt i ovnen i 20-25 minutter og avkjøl den/de.
  7. Del kaken i to like deler (har du bakt kaken i springform skal ikke disse kakene deles). Legg den ene delen på fatet med marengsen ned.Fyll:
  8. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vanilje/romkremen og bre kremen over denne bunnen.
  9. Legg den andre kakedelen oppå med marengsen opp.

Se flere deilige kremkaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.