Lag kaffe og rør den inn i kakoen. Sett dette til avkjøling.
Rør sammen smør og sukker. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Ha i melk og kakaoblandingen, og tilsett siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det hele godt til en jevn røre.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sjokoladebunnen midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 1 time. Avkjøles på rist. Kakebunnen kan med fordel bakes en eller to dager i forveien.
Appelsinkrem:
Dag 1: Kok opp fløte, tilsett sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet. Sett blandingen tildekket i kjøleskapet til neste dag.
Kok opp vann, sukker, likør og appelsinskall. La det stå tildekket til neste dag.
Dag 2: Pisk sjokolademassen i en kjøkkenmaskin ved lav hastighet, samtidig som likørblandingen tilsettes. Pisk til det hele er blitt en stiv krem.
Montering av kaken:
Del sjokoladebunnen i tre lag.
Legg første lag på et kakefat. Smør utover et tynt lag med aprikossyltetøy og smør 1/4 av appelsinkremen utover kaken.
Gjenta det samme med neste lag.
Legg på det siste laget med kakebunn. Ta av litt krem til pynting og smør den resterende kremen rundt og på kaken. Ha den siste delen av kremen i en sprøytepose med stjernetyll og lag rosetter på toppen av kaken.