Tropisk aroma, sjokoladekake

Tropisk Aroma

En nydelig kake med en spennende aroma av muskat, kakao og kanel.

Se flere deilige sjokoladekaker her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • Kakebunn:
  • 125 g Meierismør
  • 275 g Sukker
  • 2 stk Egg
  • 250 g Hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ts Revet muskatnøtt
  • 1 ts Malt kanel
  • 2,5 dl Melk
  • 3 ss Kakaopulver
  • Glasur:
  • 45 g Meierismør
  • 300 g Melis
  • 3 ss Kakaopulver
  • 5 ss Kaffe
  • Pynt:
  • 100 g Sjokolade eller lignende

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Visp eggene og blad de inn i smørblandingen. Sikt i mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselvis med melken.
  3. Ta av ca 1/3 av røren. Sikt kakao i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i en smurt, rund kakeform, ca 24 cm i diameter . Hell på den lyse røren og til slutt resten av den mørke røren. Stek kaken i ca 30 minutter. Glasur:
  4. Rør sammen smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Pynt med sjokoladekuler eller lignende.

Kokkens tips:Kaken kan fint lages dagen i forveien. Den blir bare saftigere etter en natt i kjøleskapet. Se flere deilige sjokoladekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.