Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tropisk Aroma

En nydelig kake med en spennende aroma av muskat, kakao og kanel.

Se flere deilige sjokoladekaker her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Kakebunn:
125 g meierismør
275 g sukker
2 stk egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts revet muskatnøtt
1 ts malt kanel
2 ½ dl melk
3 ss kakaopulver
Glasur:
45 g meierismør
300 g melis
3 ss kakaopulver
5 ss kaffe
Pynt:
100 g kuler av sjokolade eller lignende

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Visp eggene og blad de inn i smørblandingen. Sikt i mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselvis med melken.
  3. Ta av ca 1/3 av røren. Sikt kakao i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i en smurt, rund kakeform, ca 24 cm i diameter . Hell på den lyse røren og til slutt resten av den mørke røren. Stek kaken i ca 30 minutter. 

    Glasur: 

  4. Rør sammen smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Pynt med sjokoladekuler eller lignende.
Kokkens tips

Kaken kan fint lages dagen i forveien. Den blir bare saftigere etter en natt i kjøleskapet.

Se flere deilige sjokoladekaker her.