Eggelikør

Eggelikør

Deilig alene eller som dessert med vaniljeis og lune bjørnebær. Lag eggelikør og gi bort i gave!

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

  • 5 dl Kaffefløte
  • 300 g Sukker
  • 5 stk Eggeplomme
  • 1 ss Vaniljesukker
  • 3 dl Vodka

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp kaffefløten og sukkeret.
  2. Visp eggeplommene og vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt den varme kaffefløten i eggeblandingen.
  3. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner.
  4. Sil blandingen før den avkjøles. Spriten has i når den er avkjølt.
  5. Fordel likøren i passende flasker som kan pyntes med merkelapper og sløyfer.

Kokkens tips:Likøren tykner når den står, og du bør derfor alltid riste flasken før du heller fra den.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.