Neste artikkel 2/

7 spennende kakaovarianter til påske

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

En kopp varm sjokolade hører påskekosen til. Visste du at chili eller ingefær passer godt i varm sjokolade og gir en spennende smak? Her får du 7 kakaovarianter med en vri.

Påsken står for døren og enten du serverer kakao fra termosen på tur eller nyter en kopp i sofakroken under pleddet er det spennende å prøve en ny variant. Kakao faller i smak hos både små og store, og er et godt alternativ når du vil servere noe varmt.

La kakao være en av 3 om dagen

Den varme drikken smaker ikke bare godt, den inneholder også flere næringsstoffer som kroppen trenger. En kopp kakao inngår som en av 3 porsjoner melk og meieriprodukter om dagen. Lager du kakao fra bunnen av på melk får du i deg både kalsium, jod, proteiner, fosfor og B-vitaminer. I tillegg inneholder kakaopulver og mørk sjokolade jern. En fordel med hjemmelaget kakao er at du selv kan bestemme hvor mye sukker du vil ha i.

  • Kakao kan lages av alle søtmelksvariantene, men lettmelk og helmelk gir mest fylde og smak. Vil du ha en skikkelig god varm sjokolade kan du koke litt melk og smelte inn biter av favorittsjokoladen din.
  • Kakao og varm sjokolade kan også kombineres med spennende ingredienser. Ved å tilsette for eksempel litt chili, kanel, ingefær eller peppermynte får du en smakfull drikk å servere gjester i påsken.

Her har vi samlet 7 spennende kakaovarianter med en vri:

HVIT_SJOKOLADE

Varm, hvit sjokolade med appelsin

HVIT_SJOKOLADE

Chilikakao

HVIT_SJOKOLADE

Kakao med ingefær

VARM_SJOKOLADE_MED_MARSHMELLOWS

Varm sjokolade med marshmallows

VARM_SJOKOLADE_MED_MARSHMELLOWS

Varm kakao med kanel

Varm sjokolade med appelsin

Varm sjokolade med krem og appelsin

Varm sjokolade med appelsin

Varm sjokolade med peppermynte