Neste artikkel 2/

By på deilig påskefrokost

Skrevet av Kaja Helland-Kigen

I hverdagen får vi gjerne ikke tid til å gjøre så mye ut av frokostmåltidet. Derfor er det ekstra godt å kunne kose oss lenge ved frokostbordet når vi har fri. Enten du har stor eller liten matlyst om morgenen, finner du oppskrifter som egner seg godt til påskefrokosten. 

Frokost handler ikke bare om å gi kroppen næringsstoffer og energi, det handler også om sosialt samvær og glede, om å ta seg tid og å ta vare på tradisjoner. I påsken er det mange anledninger til å samle familie og venner rundt bordet og gjøre litt ekstra ut av frokostmåltidet.

Havrebrød

Det er lite som slår duften og smaken av hjemmebakt brød. I påsken har du kanskje tid til å bake det du ellers bare drømmer om å rekke på morgenen? Grovt brød er en god kilde til selen, fiber og vitamin B1. Sammen med et glass iskald melk, som gir deg B2, B12, kalsium og proteiner, gir grovt brød deg en sunn og god start på dagen. Her har vi samlet 10 av våre groveste brød og rundstykker

Havrebrød

Grove pannekaker er en fin vri på frokosten, og er spesielt populært blant de minste. Fyll dem med ost og skinke for en proteinrik start på dagen, eller litt brunost og syltetøy dersom du ønsker en søt avslutning på måltidet. Pannekaker fungerer også fint som niste i tursekken. 

Solfrokost

Det er ekstra stas å servere hjemmelaget mat om du har gjester i påsken. Hjemmelaget frokostblanding kan serveres med både melk, syrnet melk og kvarg. Lag en ekstra stor porsjon, så har du kanskje frokost klar når hverdagen kommer igjen. Denne blandingen holder seg godt om du oppbevarer den i en tett boks eller et tett glass.

Solfrokost

Denne varianten av byggrynsgrøt med havre krever litt forberedelser kvelden før, men i løpet av 10 minutter på morgenen har du en næringsrik grøt som smaker veldig godt. Rosiner, nøtter, frukt, bær eller kanel passer bra på toppen.

Solfrokost

Egg hører hjemme i påsken. Det er mange måter å servere egg på, og eggsalat er en smakfull variant. Eggsalat er mye enklere å lage enn mange tror, og den kan brukes som pålegg eller som fyll i wraps og pitabrød.

Fredagsomelett

En deilig omelett med cottage cheese er en annen variant av egg som egner seg godt til påskefrokosten. Denne omeletten kan brukes på brødskiven, eller serveres lun med litt grønnsaker til. Fyll den gjerne med rester av grønnsaker eller kjøttpålegg.

Fredagsomelett

   

En smoothie kan også være et godt supplement til brødmat, og faller godt i smak hos både små og store. Prøv vår frokostsmoothie med firkorn, eller finn en variant du liker i vår ulitimate smoothieguide.

Fredagsomelett

For en frisk og lett start på dagen, er det mange som foretrekker en skål med fruktsalat og yoghurt. Her kan du variere frukten og bærene, og i tillegg velge kvarg eller cottage cheese om du ønsker en proteinrik variant. Når du inkluderer meieriprodukter i frokosten får du i deg næringsstoffer som proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod.

Fredagsomelett

En skikkelig luksusfrokost avsluttes gjerne med en kopp deilig sjokolade med krem. Denne oppskriften på varm sjokolade med krem og appelsin passer perfekt til påskekosen. Bruk den sjokoladen du liker best, og ta koppen med deg ut i solveggen om du er så heldig.

Innholdsrådgiver - Master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?