Neste artikkel 2/

Gårsdagens middagsrester blir dagens kveldsmat

Skrevet av Linda Engelstad

Middagsrester har en tendens til å bli stående i kjøleskapet uten å bli brukt og er det vi nordmenn kaster aller mest av. Dette er unødvendig fordi middagsrester enkelt kan brukes til å lage nye retter. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan bruke rester etter middagen til å trylle frem et deilig, lite kveldsmåltid. Kveldsmat istedenfor matsvinn.

omelett med grønnsaker og ost i en stekepanne

   

Spansk omelett med grønnsaker og smeltet ost

Har du rester av ulike grønnsaker, poteter eller kjøtt, er det både enkelt og godt å lage en deilig omelett.

omelett med grønnsaker og ost i en stekepanne

Ovnsbakt gryte med ost

Gårsdagens gryte kan enkelt bli dagens kveldsmat. Spe ut gryteretten med litt melk og ha den i en ildfast form. Topp med mye ost og stek i ovnen på 180 °C til osten bobler og er gyllen.

omelett med grønnsaker og ost i en stekepanne

Ostesmørbrød med middagsrester

Har du middagsrester kan dette være med å utgjøre et perfekt ostesmørbrød. Topp en brødskive med restene og mye ost. Stek i ovnen til osten har smeltet og er gyllen.

Potetsuppe

Potet-og purreløkssuppe

Suppe er raskt og lage og er perfekt å servere som et kveldsmat. Har du rester av potet og kylling, er denne suppen et godt valg.

Innholdsrådgiver - Master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?