Neste artikkel 2/

God mat til påske

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Påske og mat hører godt sammen, og mange legger litt ekstra tid ned i påskematen. Lam er tradisjonelt en rett som serveres under påskehøytiden, men det finnes også andre retter som egner seg til påskebordet.

lam_chorizo_empanadillas

  

Lam og choritzo empanadillas
Her kan man også få brukt litt av lammekjøttet som er igjen etter påskelammesteken. Disse små empanadillasene kan serveres som en snack, en liten forrett eller som en av smårettene i et tapasmåltid. Retten er populær i Sør-Amerika, Spania og Portugal. 

kylling_i_kremsaus

    

Saftige kyllinglår i kremet saus
Herlig saftige kyllinglår, laget med en god kremet saus til. Her er det mange valgmuligheter når det kommer til tilbehør. Ris, poteter, couscous. Alt etter smak og tilgang.

kyllingbryst

Sprøstekt kyllingbryst med tortillachips
Panering kommer av det latinske ordet 'panis' som betyr brød. I denne oppskriften har vi gjort en liten vri og brukt tortillachips og kavring istedenfor brødsmuler. Sammen med lime og tacokrydder blir denne retten med andre ord litt mer eksotisk i smaken.

kyllingbryst

Middelhavspai
Et tynt skall med mye godt; pai, selvfølgelig. Denne oppskriften er inspirert av middelhavskjøkkenet, og har herlig fetaost og timian i seg. Om du skal tilbringe påsken på fjellet eller i byen smaker denne like godt etter en gåtur eller skitur.

yoghurtbrod

Yoghurtbrød
Duften av nybakt brød kaller på minnene og et godt brød hører med på påskebordet. Dette brødet er sunt og godt og smaker fortreffelig med en osteskive på eller som tilbehør til supper eller andre middagsretter.

mandelkake

Mandelbunn med jordbærkrem
Det er lurt å ha en mandelbunn liggende i fryseren og en pakke kremfløte i kjøleskapet, da er du alltid beredt hvis det skulle komme uanmeldt besøk i påsken. Eller kanskje du bare vil unne deg selv noe godt i løpet av påskeferien.

Innholdsrådgiver - Master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?