Påskens beste desserter

Skrevet av Terese Glemminge Arnesen

Trenger du tips til gode desserter å servere i høytidsdagene? Vi kan anbefale disse deilige dessertene enten du får gjester eller skal kose deg med noe godt etter påskemiddagen.

    

Panna cotta

En sikker dessertvinner som kan varieres på utallige måter. Dette er en lettere variant laget på helmelk og kvarg fremfor kremfløte.

pannekaker-m-allers-032995

Dessertpannekaker med appelsinkrem

Hvorfor ikke bruke noen av påskens appelsiner til å lage appelsinsmør? Det smaker deilig til søte dessertpannekaker.

sitrus-panna-cotta

Panna cotta med sitrus

Appelsiner gjør seg også godt i en syrlig og frisk panna cotta som denne varianten.

Fruktsalat med yoghurt

Fruktsalat med yoghurt eller pisket krem

En sunn klassiker som aldri er feil å servere. Server med yoghurt eller pisket krem.

Appensinshake

Appelsinshake

Populært hos de små! Lag en appelsinshake til dessert om du ønsker noe friskt, men samtidig søtt og godt.

Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis

Det er enkelt å lage hjemmelaget is, og det smaker himmelsk godt. Med denne grunnoppskriften kan du la fantasien slippe løs og tilsette alle de smakene du måtte ønske.

Karamellsaus

Hjemmelaget karamellsaus

Denne karamellsausen er nydelig til hjemmelaget is. Den passer også perfekt til epler eller brownies og pisket krem.

Sjokoladesaus

Hjemmelaget sjokoladesaus

Det er enkelt å lage deilig hjemmelaget sjokoladesaus! Dette er en fløyelsmyk saus som gjør seg veldig godt på is og andre desserter.

karamellpudding

Karamellpudding

Skal du ha gjester i påsken? Da er det få desserter som slår en god karamellpudding. Denne må lages et døgn i forveien, og du kan selv variere sammensetningen av melk og fløte ut i fra hvor fyldig du ønsker puddingen.

sjokolade--og-appelsinpudding

Flytende sjokoladepudding med appelsin

En enkel og god dessert med touch av påske.

creme_catalan

Creme Catalan

Den spanske versjonen av Crème brûlée inneholder revet appelsinskall, og egner seg godt som en søt avslutning til påskemiddagen.

Innholdsrådgiver, master i samfunnsernæring

Terese Glemminge Arnesen

Hei!

Trenger du mer inspirasjon eller finner du ikke det du leter etter?