Croque Madame med speilegg

Croque Madame med speilegg

Et klassisk, fransk smørbrød toppet med fyldig bechamelsaus og speilegg.

Se flere spennende ostesmørbrød her.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Saus:
  • 2 ss Smør
  • 1 ss Hvetemel
  • 2 dl Helmelk
  • 100 g Revet gulost
  • 1 ts Dijonsennep
  • 0,25 ts Muskatblomme
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • Ostesmørbrød:
  • 2 skive Loff
  • 1 ss Smør
  • 1 ts Dijonsennep
  • 4 skive Kokt skinke
  • 4 skive Gulost (gjerne vellagret)
  • 1 stk Egg

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 180 °C, bruk gjerne grillelement om du har.Saus:
  2. Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt til du får gyllenbrun pasta.
  3. Hell i melk litt etter litt, mens du visper godt. Rør hele tiden og vær forsiktig med varmen slik at det ikke brenner seg.
  4. Når sausen har blitt tykk kan du tilsette revet ost. Fortsett å rør til osten har smeltet.
  5. Tilsett sennep og muskat og smal til med salt og pepper. Ostesmørbrød:
  6. Smør brødskivene godt med smør på en side og legg dem høyt oppe under grillen (i ovnen) med smørsiden opp, slik at smøret smelter og siden blir gylden gyldenbrun og sprø.
  7. Ta ut skivene og smør på et lag sennep. Legg ost og skinke på den ene skiven, og topp med den andre.
  8. Putt smørbrødet i en form hell ostesausen som et lag på toppen.
  9. Sett smørbrødet ca midt i ovnen under grillen, slik at ostesausen blir brunet sakte, mens hele smørbrødet varmes innvendig. Ostesmørbrødet er ferdig når toppen er gylden brun.
  10. Mens du venter på smørbrødet kan du steke egget. Smelt litt smør i en panne og stek egget kun på en side.
  11. Ta smørbrødet ut av oven og legg egget forsiktig på toppen uten at plommen knuser.

Se flere spennende ostesmørbrød her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.