Grove lapper med kvarg og lune epler
Lapper med grovt mel kan være en god erstatning for brød til frokost. Smaker magisk med lune epler med kanel.
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- 3 stk Egg
- 3 dl Syrnet melk (f.eks Kulturmelk eller Kefir)
- 2 dl Sammalt hvete, fin
- 1 dl Hvetemel
- 1 ss Sukker
- 1 ts Natron
- 2 stk Eple
- 1 ts Malt kanel
- 2 ss Smør
- Topping: kvarg eller yoghurt med vaniljesmak og gresskarkjerner
Fremgangsmåte:
- Visp sammen egg og syrnet melk.
- Rør sammen mel, sukker og natron. Spe med halvparten av melkeblandingen. Rør det hele sammen til det blir en glatt røre uten klumper, før du tilsetter resten av melken. Hvis du ønsker litt mer smak på lappene, kan du tilsette litt kanel, kardemomme eller ingefær i røren.
- La røren stå og svelle i cirka 20 minutter.
- Stek lappene på begge sider ved middels varme til de har en pen gyllen farge og er gjennomstekt.
- Skjær eplene i små terninger og stek i litt smør sammen med kanel.
- Servér lappene med smørstekte epler. Topp med kvarg eller yoghurt med vanilje og gresskarkjerner.
