Cæsarsalat

Cæsarsatat er en tidløs salat og blant en av verdens mest kjente. Det finnes mange variasjoner av den, men hovedingrediensene bør alltid være romanosalat, krutonger og eggebasert dressing.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner:

  • Salat:
  • 2 stk Romanosalat
  • 20 g Rød lollo salat
  • 20 g Rødbetespirer
  • Hvitløkskrutonger:
  • 4 båt Hvitløk , presset
  • 1 dl Olivenolje
  • 150 g Meierismør
  • 2 stk Loff , i terninger
  • Dressing:
  • 2 stk Eggeplomme
  • 3 båt Hvitløk , hakket
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 stk Sitron , saften
  • 2 dl Virgin olivenolje
  • 1 ts Worchestershiresaus
  • 3 stk Ansjosfileter
  • 1 dl Parmesan eller godt lagret edamerost

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler. Ta så gryten vekk fra kokeplaten.
  2. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene. La de trekke til seg smørblandingen før de stekes gyldne i stekepanne.
  3. Kjør eggeplommene i foodprosessor sammen med hvitløk og sennep. Tilsett sitronsaft og drypp inn olivenolje - først bare noen dråper, deretter litt og litt olje om gangen. La foodprosessoren gå hele tiden.
  4. Tilsett worcestershire-saus, ansjosfiletene og parmesanost. Om ønsket kan du smake til med litt sukker.
  5. Legg salatbladene i en stor bolle.
  6. Legg på krutonger og hell over dressing.
  7. Dryss over parmesan og nykvernet pepper ved servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.