Pastasalat

Pastasalat med reker, skinke eller kylling

En god og frisk salat som du kan variere med ulike grønnsaker. Perfekt til turer i skogen eller til piknik på stranden.

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2,5 l Vann
  • 1 ts Salt
  • 250 g Makaroni
  • 200 g Reker , stekte kyllingbiter eller skinke i strimler
  • 1 stk Sitron
  • 1 stk Avokado
  • 1 stk Honningmelon
  • 200 g Stilkselleri (stangselleri)
  • 100 g Ruccola
  • Dressing:
  • 2 ss Majones
  • 2 dl Yoghurt naturell
  • 3 stilk Frisk dill

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann, tilsett salt og kok makaroni etter anvisning på pakken. Den skal være "al dente", dvs. ha litt tyggemotstand. Spyl makaronien med kaldt vann og la den renne av. Dette gjør at pastaen ikke klistrer seg til hverandre.
  2. Skyll rekene i en sil under rennende vann. La dem renne av seg og drypp dem så med litt av sitronsaften.
  3. Del melonen i to, skrap ut kjernen og kutt fruktkjøttet i terninger.
  4. Del avokado i to og ta ut steinen, skjær fruktkjøttet i biter og drypp det med resten av sitronsaften. Rens og skyll sellerien, og skjær den i tynne skiver. Finhakk selleribladene.
  5. Bland den avrente makaronien med de resterende salatingrediensene. Dressing:
  6. Rør sammen majones og yoghurt.
  7. Smak til med salt, pepper og kajenne.
  8. Skyll og finhakk dill før du rører den inn i dressingen.
  9. Pastasaleten serveres med godt brød.

Kokkens tips:Rekene kan erstattes med stekt kylling i biter eller skinke i strimler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.