200grensede reker , stekte kyllingbiter eller skinke i strimler
1stk sitron
1stk avocado
1stk honningmelon
200g stilkselleri (stangselleri)
100g ruccula
Dressing:
2ss majones
2dl yoghurt naturell
3stilk frisk dill
salt, hvit pepper og kajennepepper etter smak
Fremgangsmåte
Kok opp vann, tilsett salt og kok makaroni etter anvisning på pakken. Den skal være "al dente", dvs. ha litt tyggemotstand. Spyl makaronien med kaldt vann og la den renne av. Dette gjør at pastaen ikke klistrer seg til hverandre.
Skyll rekene i en sil under rennende vann. La dem renne av seg og drypp dem så med litt av sitronsaften.
Del melonen i to, skrap ut kjernen og kutt fruktkjøttet i terninger.
Del avokado i to og ta ut steinen, skjær fruktkjøttet i biter og drypp det med resten av sitronsaften. Rens og skyll sellerien, og skjær den i tynne skiver. Finhakk selleribladene.
Bland den avrente makaronien med de resterende salatingrediensene.
Dressing:
Rør sammen majones og yoghurt.
Smak til med salt, pepper og kajenne.
Skyll og finhakk dill før du rører den inn i dressingen.
Pastasaleten serveres med godt brød.
Kokkens tips
Rekene kan erstattes med stekt kylling i biter eller skinke i strimler.