Indisk dressing med eple

Dressing med garam masala for en eksotisk smak til hvitt kjøtt og lam.

Rømmedressing med kremet geitost Grunndressing (Urtedressing)
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
1 ss smør
2 ts garam masala
½ stk eple
½ stk løk
3 dl lettrømme , naturell yoghurt eller kvarg
nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Rens og hakk en halv løk. Skrell eple og kutt i små terninger/biter.
  2. Smelt smør i en stekepanne ved middels varme, og tilsett kuttet løk, eple og garam masala krydder. 
  3. La det hele surre i noen minutter ved middels varme til eplene og løken er blitt myk. Avkjøl krydderblandingen.
  4. Krydderblandingen røres inn i lettrømme, yoghurt eller kvarg.
  5. Smak til med salt og pepper.

Kokkens tips

Du kan også velge en kraftigere dressingbase (crème fraîche eller seterrømme) eller en magrere variant (mager kvarg) å røre krydderblandingen ut i.