Indisk dressing med eple

Dressing med garam masala for en eksotisk smak til hvitt kjøtt og lam.

Rømmedressing med kremet geitost Grunndressing (Urtedressing)
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
1 ss smør
2 ts garam masala
½ stk eple
½ stk løk
3 dl lettrømme , naturell yoghurt eller kvarg
nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Rens og hakk en halv løk. Skrell eple og kutt i små terninger/biter.
  2. Smelt smør i en stekepanne ved middels varme, og tilsett kuttet løk, eple og garam masala krydder. 
  3. La det hele surre i noen minutter ved middels varme til eplene og løken er blitt myk. Avkjøl krydderblandingen.
  4. Krydderblandingen røres inn i lettrømme, yoghurt eller kvarg.
  5. Smak til med salt og pepper.

Kokkens tips

Du kan også velge en kraftigere dressingbase (crème fraîche eller seterrømme) eller en magrere variant (mager kvarg) å røre krydderblandingen ut i.