Sjampinjongstuing

Soppstuing er perfekt tilbehør til kjøttretter, men det smaker også godt som en egen rett, sammen med litt nybakt brød.
Kremet tomatsaus
enkel
Passer godt til både rødt og hvit kjøtt
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
250 g frisk sjampinjong
2 ss meierismør
4 dl matfløte
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ss sherry (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Rens og del soppen i skiver.
    Kokkens tips

    Sopp skal aldri vaskes i vann, fordi den vil trekke det til seg. Du kan bruk en kniv og en liten børste til å gjøre de ren, eller du kan skrelle den. 

  2. Smelt smør i en kjele og tilsett soppen. La det surre på svak varme ca 5 minutter.
  3. Rør inn fløten og la sausen småkoke i ca 10 minutter.
  4. Smak til med salt, pepper og evt sherry.
Ernæringsrådgiverens tips

Visste du at sjampinjong er verdens mest spiste sopp? Soppen er mild på smak og lett å like, kalorifattig og svært fiberrik.