Stivpisk eggehvitene og mal mandlene i kvern eller i en foodprosessor.
Riv marsipan og tilsett melis og kvernede mandler i de stivpiskede eggehvitene.
Bland massen forsiktig sammen med en slikkepott. Sett røren med skje på bakepapir eller smurt stekeovnsplate (ca. 20 stk). Sett kjeksene litt fra hverandre da de flyter litt utover.
Stek kjeksene gylne i ca. 10 minutter ved 200 °C. Avkjøl på rist.
Sjokoladekrem:
Ha sukker og vann i en kjele og la det koke noen minutter. For å sjekke om det har blitt seigt kan du ta litt på en teskje og ha i kaldt vann, strekk litt av massen mellom fingrene. Blir det en tråd mellom, er den ferdig.
Ta kjelen av platen og la sukkerlaken bli litt avkjølt.
Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig.
Rør smøret mykt og tilsett eggeplommeblandingen litt etter litt under omrøring.
Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen.
Løsne de kalde kjeksene fra bakepapiret og fordel smørkremen på baksiden av de 20 kjeksene og form til en topp. Sett kaldt så det stivner i ca. 1 time.
Sjokoladetrekk:
Smelt kokosfett i resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur.
Dypp kjeksene i slik at kremen er dekket av sjokolade.
Det finnes både trygge og gode råd du kan lene deg på om du blir forvirret av all synsing rundt mat. Disse rådene er laget av landets fremste eksperter innenfor kosthold.
Pepperkaker er blant de mest vanlige kakene vi baker til jul og den beste pepperkakedeigen lager du selv. Våre pepperkaker smaker kjempegodt, spesielt sammen med melk.