sarah bernard

Sarah Bernard

Søte munnfuller av mandelbunn, dekket med sjokoladekrem og et tynt sjokoladetrekk. Vanskelige å motstå!

Se flere deilige fristelser her.

TidOver 60 min
AvansertAvansertAvansertAvansert

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 20 stk.

  • Mandelbunner:
  • 3 stk Eggehvite av store egg
  • 100 g Melis
  • 150 g Mandler
  • 50 g Marsipan
  • Sjokoladekrem:
  • 1,5 dl Sukker
  • 0,5 dl Vann
  • 3 stk Eggeplomme
  • 175 g Meierismør
  • 50 g Mørk kokesjokolade
  • Sjokoladetrekk:
  • 400 g Mørk kokesjokolade
  • 4 ss Kokosfett (delfiafett)

Fremgangsmåte:

Mandelbunner:

  1. Stivpisk eggehvitene og mal mandlene i kvern eller i en foodprosessor.
  2. Riv marsipan og tilsett melis og kvernede mandler i de stivpiskede eggehvitene.
  3. Bland massen forsiktig sammen med en slikkepott. Sett røren med skje på bakepapir eller smurt stekeovnsplate (ca. 20 stk). Sett kjeksene litt fra hverandre da de flyter litt utover.
  4. Stek kjeksene gylne i ca. 10 minutter ved 200 °C. Avkjøl på rist. Sjokoladekrem:
  5. Ha sukker og vann i en kjele og la det koke noen minutter. For å sjekke om det har blitt seigt kan du ta litt på en teskje og ha i kaldt vann, strekk litt av massen mellom fingrene. Blir det en tråd mellom, er den ferdig.
  6. Ta kjelen av platen og la sukkerlaken bli litt avkjølt.
  7. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen. Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig.
  8. Rør smøret mykt og tilsett eggeplommeblandingen litt etter litt under omrøring.
  9. Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen.
  10. Løsne de kalde kjeksene fra bakepapiret og fordel smørkremen på baksiden av de 20 kjeksene og form til en topp. Sett kaldt så det stivner i ca. 1 time. Sjokoladetrekk:
  11. Smelt kokosfett i resten av den smeltede sjokoladen og rør til en glatt glasur.
  12. Dypp kjeksene i slik at kremen er dekket av sjokolade.
  13. Sett kakene kaldt til sjokoladen blir stiv.

Se flere deilige fristelser her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.