Kremet røkelaksrisotto

Risotto er mektig og god mat. Server den i små porsjoner som en lunsjrett eller som en del av et større måltid.
Bakt piggvar, lettrøkt sjøkreps Pasta med reker og safran
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
280 g arborioris (risottoris)
3 ss smør
2 dl tørr hvitvin
6 dl kokende vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
6 dl helmelk eller lettmelk
125 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
200 g røkelaks
4 ss frisk dill

Fremgangsmåte

  1. Ha risen i en tørr panne ved middels varme. Varm opp riskornene i noen minutter under omrøring. 
  2. Tilsett smør og la riskornene surre under omrøring i et par minutt til.
  3. Tilsett vin og la det koke under omrøring til vinen har kokt inn.
  4. Rør ut buljongterningen i kokende vann og tilsett melken. Tilsett væsken litt om gangen og la risottoen småkoke ved middels varme under omrøring. Spe på med mer væske etter hvert som det koker inn.  
  5. Sjekk konsistensen på riskornene etter ca 15 minutters småkoking. Væsken skal være kokt inn og riskornene skal være kokt, men ha tyggemotstand.
  6. Kutt laksen i tynne skiver. 
  7. Rør inn snøfrisk og nesten all laksen i risottoen.
  8. Dander resten av laksen på toppen av retten og dryss over dill.
  9. Server gjerne med godt brød og en frisk salat.