Pastasalat

En god og frisk salat som du kan variere med ulike grønnsaker. Perfekt til turer i skogen eller til piknikk på stranden.

Ørretmousse på salatseng Fylte lefsebiter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ½ l vann
1 ts salt
250 g makaroni
200 g rensede reker , stekte kyllingbiter eller skinke i strimler
1 stk sitron
1 stk avocado
1 stk honningmelon
200 g stilkselleri (stangselleri)
100 g ruccula
Dressing:
2 ss majones
2 dl yoghurt naturell
3 stilk frisk dill
salt, hvit pepper og kajennepepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, tilsett salt og kok makaroni etter anvisning på pakken. Den skal være "al dente", dvs. ha litt tyggemotstand. Spyl makaronien med kaldt vann og la den renne av. Dette gjør at pastaen ikke klistrer seg til hverandre.
  2. Skyll rekene i en sil under rennende vann. La dem renne av seg og drypp dem så med litt av sitronsaften.
  3. Del melonen i to, skrap ut kjernen og kutt fruktkjøttet i terninger.
  4. Del avokado i to og ta ut steinen, skjær fruktkjøttet i biter og drypp det med resten av sitronsaften. Rens og skyll sellerien, og skjær den i tynne skiver. Finhakk selleribladene.
  5. Bland den avrente makaronien med de resterende salatingrediensene.

    Dressing:

  6. Rør sammen majones og yoghurt.
  7. Smak til med salt, pepper og kajenne.
  8. Skyll og finhakk dill før du rører den inn i dressingen.
  9. Pastasaleten serveres med godt brød.
Kokkens tips

Rekene kan erstattes med stekt kylling i biter eller skinke i strimler.